Over Hi-Gene

Het probleem

Iedere dag sterven er veel kinderen over de hele wereld aan de gevolgen van diarree als gevolg van slechte hygiënische omstandigheden. Gebrek aan schoon water, gebrek aan zeep, maar boven alles; een gebrek aan kennis zijn hiervan de oorzaak.

800.000 Kinderen per jaar. Dat zijn bijna 2200 kinderen per dag! Ter vergelijking: dat zijn ruim 73 Nederlandse basisschool klassen vol. Iedere dag. Een onvoorstelbaar hoog aantal.

Hoe het begon

Hoe vaak heb jij al over dit probleem gehoord in het afgelopen jaar? In de krant of in het journaal? Niet heel vaak waarschijnlijk. Geen wonder dat Serious Request, het initiatief van 3FM, dit heeft bestempeld als een stille ramp. Gek eigenlijk dat het zo stil is, want het terugdringen van kindersterfte is een van de milleniumdoelen en als we zo doorgaan, gaan we dat doel zeker niet halen. Het is dus tijd voor aandacht! En dat niet alleen. Het is tijd voor actie. Dat vonden wij bij Vebego dus ook. En zo ontstond Hi-Gene.

Onze bijdrage

In stichting Hi-Gene wordt de core-business van Vebego met volle kracht ingezet: onze kennis op het gebied van facility management, hygiëne en onze kennis en kunde op het aangaan en optimaal benutten van innovatieve samenwerkingsverbanden.

Hi-Gene zet zich op betrokken wijze in om kennis over hygiëne te delen. Op scholen, ziekenhuizen en in plaatselijke gemeenschappen. Daarnaast faciliteert Hi-Gene in het creëren van een duurzame keten om zo naast educatie ook te kunnen voorzien in schoon water, zeep en sanitaire voorzieningen.

 Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Partners

  • Vitens
  • Vebego